21 Ağustos 2008 Perşembe

Salatalık ve faydaları

Salatalık ve faydaları
Yaz salatalarına ekledigimiz salatalağın yüksek oranda su içermesi,serinletici ve nemlendirici bir özelliğe sahip olmasını sağlar.
A ve C vitamini içermesi,hem antioksidan hem de iltihaplanmaya karşı koruma oözelliğine sahiptir.
Aynı zamanda düşük kalorisiyle kilo kontrolüne yardımcı olur.
Sağlığa faydaları
Yüksek oranda su içeren salatalık aynı zamanda absorbic asit(c vitamini)ve caffeic asit içerdiğinden cildi yumuşatır,kızarık ve sivilceleri azaltır.Salatalığın kabuğu, hem lif yönünden hem de potasyum,magnezyum ve silis gibi faydalı minarelleri içerir.

Parlak bir cilt
Salatalığın içindeki silis minerali kaslarda, tendonlarda, bağ,kıkırdak ve kemikte bulunan bağ dokunun esas bileşenini oluşturur.

Salatalık suyu cildi güzelleştirir,sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlar.Yüksek oranda su içerdiğinden doğal bir nemlendirici kaynağıdır.Güneş yanıklarında,göz altlarında oluşan isiliklere iyi gelir.

Lif ve suyu birlikte tüketmenin en kolay yolu

Salatalarımıza eklediğimiz salatalık sayesinde diyetlerde, hem yeterli miktarda almamız gereken lifi alırız hem de potasyum,magnezyum vb gibi diğer minerralleri.

Yüksek tansiyon
İçeriğindeki potasyum,magnezyum ve lifler sayesinde yüksek tansiyonun sağlıklı seviyelere düşürülmesine yardımcı olur.

Salatalık hem taze olarak hem de turşu olarak tüketilebilir.
Basit birkaç tüketme önerisi:cacık olarak,ton balıklı veya tavuk salatasında,diğer salatalarda dilimlenmiş olarak kullanılabilir.

Diğer linkler aşağıdadır bakınız
Çilek ve çileğin faydaları
Mucize meyve yaban mersini ve faydaları
Kayısının faydaları
Bezelye ve bezelyenin faydaları
Yeşil çayın faydaları
Karanfil ve karanfilin faydaları
Tarçının faydaları
Zencefilin faydaları
Çörekotunun faydaları
Üzüm çekirdeğinin faydaları
Isırgan otu tohumunun faydaları
Çinkonun faydaları
Cevizin faydaları
Zeytinyağının faydaları
Kuruyemişlerin faydaları
Keten tohumu ve faydaları
Havuç ve havucun faydaları

Yorum Gönder