Karpuzun faydaları:
Güçlü bir antioksidant:Tatlı,sulu karpuz doğadaki en güçlü antioksidanları içerir.Mükemmel bir C vitamini ve iyi bir A vitamini kaynağı ve dikkati değer miktarda beta karoten içerir.Güçlü antioksidanlar vücuttaki serbest radikalleri nötralize ederler.Serbest radikaller,vücutta büyük hasarlara neden olan maddelerdir.Kalp krizi,astım,iltihaplı eklem romatizması,kolon kanserine karşı C vitamni ve beta karoten zararlı maddelerin oluşmasını önleyerek,koruyucu etki sağlarlar.
Karpuz likopen bakımından zengindir.Kansere karşı koruyucu etkisi vardır.
Enerji üretimi:Karpuz enerji üretimi için gerekli B vitaminleri içerir.İyi bir B6,B1,potasyum ve magnezyum kaynağıdır.Yüksek oranda su içerir,kalorisi düşüktür.48 kalori
Makule dejenerasyonuna karşı koruyucu etkisi vardır.Havucun,göze iyi geldiği bilinir.Yaşa bağlı makule dejenerasyonu
Karpuz ve yeşil çay birlikte prostat kanserini önler.Düzenli olarak karpuz gibi likopen içeren meyveler tüketen ve yanında yeşil çay içen erkeklerde prostat kanseri riskinin büyük oranda azaldığı gözlenmiştir.
Kan basıncını düzenlenmesine yardımcı olur.
İyi bir idrar söktürücüdür.
Cinsel gücü artırır.
Bunlar da ilginizi çekebilir
Çilek ve çileğin faydaları
Kayısının faydaları
Tarçın ve tarçının faydaları
Karanfil ve karanfilin faydaları
Gribal enfeksiyon çayıYeşil çayın faydaları
Çinkonun faydaları
Zencefilin faydaları
Çörekotunun faydaları
Üzüm çekirdeğinin faydaları
Isırgan otu tohumunun faydaları
Salatalığın faydaları
Cevizin faydaları
Zeytinyağının faydaları
Kuruyemişlerin faydaları
Keten tohumu ve faydaları
Havuç ve havucun faydaları
Tarçın ve tarçının faydaları
Karanfil ve karanfilin faydaları
Gribal enfeksiyon çayıYeşil çayın faydaları
Çinkonun faydaları
Zencefilin faydaları
Çörekotunun faydaları
Üzüm çekirdeğinin faydaları
Isırgan otu tohumunun faydaları
Salatalığın faydaları
Cevizin faydaları
Zeytinyağının faydaları
Kuruyemişlerin faydaları
Keten tohumu ve faydaları
Havuç ve havucun faydaları
3 yorum:
ahh birde o eski karpuzlardan bulabiksek şimdiki tatsız tuzsuz şeylerde bunların hiçbiri yojur heralde :(
Sevgili Ayşegül mutfakta,haklısınız,eski karpuzların lezzeti ve kokusu bir başkaydı...Sevgiler.Aida
Webmaster cok tesekkurler...
Selamlar SevalHatice
Yorum Gönder