18 Ocak 2010 Pazartesi

Kilo vermeye yardımcı 10 yiyecek

Kilo mu vermek istiyorsunuz?Çok lezzetli yemekleri düşünmek yerine sağlıklı zayıflamanıza yardımcı olacak 10 lezzetli yiyecek.
1-SALATALIK:
Vitamin A,C ve bir miktar lif içeren,salatalarımızda kullandığımız,yediğimizde kendimizi iyi hissettiren salatalık aynı zamanda düşük kalorili bir yiyecektir.Patates cipsi ve kraker yerine atıştırmalık olarak yiyebilirsiniz.





2-GREYFURT:
Tatlı-ekşi tadı olan,kahvaltılarımızda veya salatalarımızda kullandığımız greyfurt lezzetli olduğu kadar besleyicidir.Yapılan araştırmalar günlük olarak alınan greyfurt ve greyfurt suyunun,insulin seviyesini düşürdüğünü,kilo kaybına yardımcı olduğunu göstermiştir.





3-MERCİMEK:Lif,folat ve mangezyum içeren,yağ içermeyen mercimek sağlıklı beslenme ve kilo vermek isteyenler için önemli bir yiyecektir.Değişik şekillerde hazırlayabilr, et yerine tüketebilirsiniz.






4-YULAF:Yulaf ve yulaf ezmesi,içerdiği yüksek oranda lif sayesinde uzun zaman tokluk hissi verir.Bununla birlikte tam tahıllı yiyecekler tüketmek,kilo vermeye yardımcı olur.En iyi faydayı sabah kahvaltılarında yediğiniz zaman alırsınız.Öğle yemeklerinizde de tatlandırıcı kullanarak veya şekersiz olanlarını tercih edebilirsiniz.




5-KABUKLU KURUYEMİŞLER:
Kuruyemişlerden tuzsuz şamfıstığı,kabuklu ceviz,yerfıstığı,doğal kabuklarıyla hem tuzlu atıştırmalıklara olan özlemizi giderir hem de daha sağıklı beslenmiş olursunuz.







6-ELMA:
Düşük kalorisiyle şeker isteğinizi gidermeye yardımcı olur.Öğleden sonra ara öğününüzde veya fırında pişirerek tatlı olarak yediğinizde hem kendinizi tok hissedecek,hem de zayıf kalacaksınız.






7-YUMURTA:
Ortalama 72 kalori,6 gram protein,hemen hemen ihtiyacımız olan başlıca vitaminleri içeren yumurta,sağlıklı kilo verme diyetlerinde besleyici özelliğiyle yer alır.Haşlanmış yumurta taşıma kolaylığı açısından,rafadan yumurta ise doyurucu özellliğiyle kahvaltılarda tercih edilir.




8-BADEM:
Bütün kabuklu kuruyemişler iyi kyağ içermesine ve diğer besleyici özellikler taşım
asına rağmen badem bunların içinde kilo vermeye daha yardımcıdır.








9-BİTTER ÇİKOLATA:Yağ ve düşük kalorili olmamasına rağmen siyah çikolatanın(bitter) iki önemli özelliği vardır.Birincisi çok büyük miktar yenilememesi ikincisi de sağlığa faydalı yüksek oranda anti-oksidan içermesi.Küçük bir parça tatlı ihtiyacınızı giderir.





10-SEBZE ÇORB
ASI:Kilo verme diyetlerinde son trend düşük kalorili yiyecekleri bol miktarda tüketmek.Sebze çorbaları da, kremalı olanlar hariç, düşük kalorileri ve mideyi doldurarak açlık hissini hemen bastırdığı için,başlangıç olarak veya hafif bir yemek olarak tercih edilir.


Bunlar da ilginizi çekebilir.

Diyet yerine sağlıklı yiyecekler yiyin
Kuruyemişin faydaları
10 sağlıklı aperatif
Sağlıklı yaşam için çay sofralarınızda neler yapmalısınız
Diyet kurabiyesi-yulaflı kurabiye
Diyet kek
Feng-Shui kullanarak kilo vermek
Östrojen etkisi yapan yiyecekler
Menopoz döneminde beslenme nasıl olmalıdır.

2 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Kilo verme problemim olmasada belki birgün ihtiyacım olabilir.Sevgiler.Mine

Çay saati dedi ki...

Sevgili Mis kokulu lezzetler,İnsallah hicbir zaman kilo almazsınız.İnsan dengeli ve sağlıklı beslendiği zaman almıyor.Belli yaşlaeda,metabolizmanın yavaşlamasından dolayı belki birkaç kilo,o da yaşınıza gore normal sayılır.Her yaşta hareketli olmak çok önemli.Yorumunuz için çok teşekkür ederim.Sağlıklı nice gunlere...Sevgiler.Aida