12 Mart 2008 Çarşamba

Diyet kek

Diyet kek
malzemeler
12 yemek kaşığı yulaf ezmesi
12 yemek kaşığı bugday kepeği
2 elma veya 2 muz
1 avuç fındık,ceviz veya badem
1 avuç kuru üzüm
5 adet kuru incir
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı yagsız süt veya yoğurt
Tarçın
Yapılışı
1-Muzları ezin(eğer elma kullanacaksanız elmaları rendeleyin).Fındıkları çekin,incirleri küçük küçük doğrayın.
2-Tüm malzemeyi güzelce karıştırın.İsterseniz tüm malzemeyi blenderdan geçirebilirsiniz.Sıvıyağla yağladığınız kek kalıbının içine dökün.Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 50-60 dakika pişirin
Yorum Gönder