30 Eylül 2007 Pazar

İspanyol mutfağından-tatlı ekşi soğan

Tatlı ekşi soğan
malzemeler:
175 gr konserve arpacık soğanı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarmısak
400 gr. kırmızı konserve biber
2 defne yaprağı
2 çay kaşığı kekik
125 gr kuru üzüm
1 çorba kaşığı şeker

yapılışı
1-Soğanları yıkayın ve durulayın.Temiz bir kuru kağıt havluyla kurulayın.
2-Yağı kızdırın,sarmısağı katın.1 dakika kızartın.Kırmızı biberleri ve otları katın.Üzerini kapatın.10 dakika pişirin.
3-Soğanları,üzümleri,şekeri,tuzunu katın.Kaynayınca üzerini kapatın ve 20 dakika pişirin.Servis tabağına alın ve servis edene kadar buzdolabında bekletin.Diğer İspanyol yemekleri aşağıdaki linktedir.Sarmısaklı mantar
İspanyol omlet-tortilla
Özel ekstralar
Gaspacho
Valencia usulu paella
Mayonezli patates

Yorum Gönder