30 Eylül 2007 Pazar

İspanyol mutfağından-özel ekstralar

İspanyol mutfağından_Özel ekstralar

*badem kızartması:Bademleri bol yağda kızartıp,kağıda alın.Üzerine tuz serpin.
*yeşil zeytinleri büyük bir kavanoza yerleştirin,Üzerlerine dövülmüş sarmısak,kekik ve tuz serpin.Biraz zeytinyağı ekleyip,kapağını kapatın.2 gün orada sallıyarak marine edin.

*kuşkonmazları (konserve) jambon dilimlerine sarın.

*havuçları dilimleyin,mayonezleyinve taze otlarla süsleyin.

*çeşitli İspanyol peynirlerini,küçük parçalar halinde ve siyah üzümle servis edin.Diğer İspanyol yemekleri aşağıdaki linktedir.Sarmısaklı mantar
İspanyol omlet-tortilla
Gaspacho
Tatlı ekşi soğan
Valencia usulu paella
mayonezli patates

Yorum Gönder