30 Eylül 2007 Pazar

İspanyol mutfağından-sarmısaklı mantar

Sarmısaklı mantar
malzemeler
4 çorba kaşığı zeytinyağı
900 gr. mantar
2 diş sarmısak
1 limon suyu
4 çorba kaşığı şeri
1 çay kaşığı paprika
150 ml tavuk suyu
2 adet kırmızı biber
3 çorba kaşığı maydanoz
Yapılışı
1- Yağı kızdırın,mantarları 5 dakika kızartıp delikli kepçeyle alın.
2-Yağa sarmısağı,limon suyunu,şeriyi,paprikayı,tavuk suyunu,kırmazı biberi ve tuzu ekleyip 5 dakika pişirin. 3- Mantarları tavaya alın,üzerini kapatıp 10 dakika pişirin.
4- Servis tabağına alın,soğuduktan sonra maydanozla süsleyerek servis yapın.
Diğer İspanyol yemekleri aşağıdaki linktedir.İspanyol omlet-tortilla
Özel ekstralar
Gaspacho
Tatlı ekşi soğan
Valencia usulu paella
mayonezli patates

Hiç yorum yok: