30 Eylül 2007 Pazar

İspanyol mutfağından-mayonezli patates

Mayonezli patates
malzemeler
9oo gr.patates
500 gr.mayonez
2 diş sarmısak
2 çay kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı maydanoz
225 gr pişmiş pastırma(arzuya göre)

Yapılışı
1- Patatesleri tuzlu suda haşlayın.Yumuşayınca süzün ve soğutun.Bir servis tabağına alın.
2-Mayonez,sarmısak,limon suyu,ince kıyılmış maydanoz ve pastırmayı karıştırın.tuzunu ekleyin.
3-Patateslerin üzerine dökün ve buzdolabında saklayın.
Diğer İspanyol yemekleri aşağıdaki linktedir.
Sarmısaklı mantar
İspanyol omlet-tortilla
Özel ekstralar
Gaspacho
Tatlı ekşi soğan
Valencia usulu paella
Yorum Gönder