Valancia usulü paella
İspanya'nın Valencia bölgesinin yemeğidir.Deniz ürünleriyle yapılan bir pirinç yemeğidir.Deniz ürünleri yerine farklı etlerle de pişirilebilir.Malzemeler:455 gr pirinç
165 ml zeytinyağı
1 lt. deniz ürünlerinden elde edilen et suyu(tarifi aşağıda)
225 gr büyük karides(başı kalacak)kuyruğu alınacak ve saklanacak
500 gr kalamar halkalar halinde kesilmis
225 gr. küçük midye
225 gr beyaz balık, parçalara bölünmüş(kemiklerinden sıyrılmis ve bir tarafta saklanacak(et suyu için)
1 yeşil biber
1 kırmızı biber
250 gr bezelye(taze,bulunmazsa konserve)
1 orta boy soğan
2 domates
¼ çay kaşığı safran
1 çay kaşığı tuz
1 sarımsak
Maydanoz
Yapılışı1-Tavaya ısıtın.85 ml zeytinyağı ilave edin ısınınca soğan, domates sarımsağı ilave edip yumuşayıncaya kadar 5 dakika pişirin,soğutun ve püre haline getirin.
2-Orta boy bir tencereye1litre soğuk su ilave edip beyaz balıkların kemiklerini karidesin başını koyup kaynatın ve et suyu elde edin. Bir tarafta bekletin.
3-Küçük bir tencereye biraz su koyup temizlenmiş midyeleri ilave edin ve kabuğu açılana kadar pişirin
4-Büyükçe bir tavaya kalan yağı ısıtın domatesli soğanlı püreyi,yeşil biberi,haşlanmış bezelyeyi,beyaz balık etlerini,kalamar ve pirinci ilave edin.Tuz,safran,balık suyu ilave ederek pişirin..et suyu yavaş yavaş kaynamaya başlayınca karidesleri ekleyin.suyunu biraz çekince midyeleri ve kırmızı biber dilimlerini ilave edin.Pirinçler iyice yumuşamaya başlayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.Ateşten alın 5 dakika dinlendirin.limon dilimleriyle süsleyip servis ediniz.
Diğer İspanyol yemekleri aşağıdaki linktedir.
Sarmısaklı mantar
İspanyol omlet-tortilla
Özel ekstralar
Gaspacho
Tatlı ekşi soğan
Mayonezli patates
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder