30 Eylül 2007 Pazar

İspanyol mutfağından-İspanyol omlet-Spanish tortilla

İspanyol omlet-Spanish tortilla

Diğer adı patatesli omlet
Malzemeler
4 yumurta
yarım kilo patates
Tuz
Yapılışı

1-Patatesleri soyun,yıkayın ve çok ince dilimler halinde doğrayın ve tuzlayın.

2-Orta büyüklükte teflon tavada yağı ısıtın.Patatesleri koyun ve cok kısık ateşte arasıra çevirerek patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriniz.Tavadan alınız.

3-Diğer tarafta yumurtaları çatalla bir iki çırpınız,tuz ekleyiniz. Patateslerle yumurtaları karıştırınız.

4-Tavayı 3 yemek kaşığı zeytinyağıyla yağlayınız.Orta-yüksek ateş arasına getirip ısıtınız.Patatesli yumurta karışımını ilave edin.Tortilla tavadan rahatlıkla hareket etmeye başlayınca bir başka tabapa alıp ters yüz ederek diğer yüzünü de pişiriniz.

5-Servis tabağına kaydırarak koyunuz ve dilimleyerek servis yapınız.
Not:doğranmış soğan ekleyerek de yapabilirsiniz.Soğanları patatesle birlikte kavurabilirsiniz.

Diğer İspanyol yemekleri aşağıdaki linktedir.Sarmısaklı mantar
Özel ekstralar
Gaspacho
Tatlı ekşi soğan
Valencia usulu paella
mayonezli patates





Yorum Gönder