18 Haziran 2013 Salı

Çikolatalı,kivili lolipop

Çikolatalı kivi
Kivi ve çikolata birlikteliği. Yapımı kolay.lezzetli,,üstelik sağlıklı...A,C.E vitamini, potasyum ve,lif açışından zengin,kalsiyum,demir,magnezyum gibi mineraller içeren kivi, besin değeri yüksek bir besindir.Antioksan özelliği olan bitter çikolatayla birleşince sağlıklı bir yiyecek çıkıyor karşımıza.
Malzemeler
Bitter çikolata
Kivi
isteğe bağlı kokonat yağı (daha çıtır yapmak için)
sap için çubuk

Yapılışı
1-Kivileri soyun.yuvarlak, kalın dilimler şeklinde kesin.Çubuk sapları kivilere yerleştirin.Kivileri,yağlı kağıt yaydığınız bir tepsinin üzerine yerleştirerek buzdolabında 1saat dondurun.
2-Çikolatayı ben mari usulü eritin.İçerisine arzu ederseniz yarım ölçü kokonat yağı ilave edebilirsiniz.(daha çıtır olmasını sağlayacaktır.İlave etmeseniz de olur.)karıştırarak çikolatanın ılımasını sağlayın.
3-Buzdolabından çıkan kivileri ılık çikolataya bulayın.Kiviler soğuk olduğu için anında donacaktır.Tekrar buzdolabına koyabilirsiniz.
Kivi yerine çilek,muz gibi diğer meyvelerle de hazırlayabilirsiniz.
Bunlar da ilginizi çekebilir.
Diyet yerine sağlıklı yiyecekler yiyin
Kuruyemişin faydaları
10 sağlıklı aperatif
Sağlıklı yaşam için çay sofralarınızda neler yapmalısınız
Diyet kurabiyesi-yulaflı kurabiye
Diyet kek
Feng-Shui kullanarak kilo vermek
Östrojen etkisi yapan yiyecekler
Menopoz döneminde beslenme nasıl olmalıdır.

1 yorum:

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Aidacim cok iyi bir fikir daha bulmus olduk sayende,bende hindistan cevizi yagi var pastacilikta cok kullaniliyor bende onu koyarim büyük ihtimal,haftaya dogum günü var cocuklara ilginc seyler hazirliyorum bakalim becerebilecekmiyi,m tesekkürler canim,sevgiler...