Yanardağ -mağma kek
Malzemeler
Keki için
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı fındık(isteğe bağlı)
Kreması için:
1 lt süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 bardak ölçüsü:200 ml bardak
Yapılışı
Magma -yanardağ kekinin önce kremasını hazırlayınız.
1- Süt,nişasta,un ,şeker bir tencereye konarak muhallebi kıvamında pişirilir.
2-1 yemek kaşığı tereyağı ve vanilya eklenerek karıştırılır. Ilımaya bırakılır.
Keki için.
1- yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
2-Süt ve sıvıyağı eklenir.
3-Elenmiş un,baking powder,vanilya,kakao karışıma ilave edilir.(fındığı isteğe bağlı ilave edebilirsiniz.
4-Kelepçeli yuvarlak kek kalıbının tabanına yağlı kağıt seriniz. Kenarlarını yağlayınız.Önce keki dökünüz sonra ortasına ılınmış kremayı yayınız. Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 35 dakika pişiriniz.
Bunlar da ilginizi çekebilirPekmezli cevizli kek
Brownie
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder