2 Ağustos 2020 Pazar

Yanardağ-Mağma kek

Yanardağ -mağma kek

Malzemeler
Keki için
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı fındık(isteğe bağlı)
Kreması için:
1 lt süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
  
1 bardak ölçüsü:200 ml bardak

Yapılışı  
Magma -yanardağ kekinin önce kremasını hazırlayınız.
1- Süt,nişasta,un ,şeker bir tencereye konarak muhallebi kıvamında pişirilir.
2-1 yemek kaşığı tereyağı ve vanilya eklenerek karıştırılır. Ilımaya bırakılır.
Keki için.
1- yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
2-Süt ve sıvıyağı eklenir.
3-Elenmiş un,baking powder,vanilya,kakao karışıma ilave edilir.(fındığı isteğe bağlı ilave edebilirsiniz.
4-Kelepçeli yuvarlak kek kalıbının  tabanına yağlı kağıt seriniz. Kenarlarını yağlayınız.Önce keki dökünüz sonra ortasına ılınmış kremayı  yayınız. Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 35 dakika pişiriniz.
Bunlar da ilginizi çekebilir
Pekmezli cevizli kek
Brownie

Hiç yorum yok: