2 Eylül 2008 Salı
Havuç tatlısı
Havuç tatlısı
Yapımı çok kolay,hafif bir tatlı
Malzemeler
1 kilo havuç
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 fincan süt
tarçın,hindistan cevizi
1 poşet krem santi+1 bardak süt mikserle çırpılacak.(üzerini süslemek için)
Yaplışı
1-Havuçları haşlayın verendenin iri tarafıyla rendeleyiniz.
2-1 fincan sütle un ve nişastayı özeyin.Su ve şekeri kaynatın ve sütlü nişastalı unlu karısımı ekleyin.Muhallebi gibi pişirin.
3-Pişen muhallebinin içerisine haşlanmış havucu,tarçın ve hindistan cevizini de ilave ediniz.5-6 dakika daha kaynatınız.
4-Servis tabağına koyup,bastırın.Krem şantiyle süsleyin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder