9 Aralık 2019 Pazartesi

Yılbaşı kurabiyesi

Zencefilli kurabiye-Gingerbread
Yılbaşı kurabiyesi diğer adıyla zencefilli kurabiye..Hem leziz,hem pratik.Yılbaşı ruhunu yansıtan mis gibi,tereyağlı,zencefilli kurabiyeler..Tarifine gelince..



 Malzemeler
2 yumurta oda sıcaklığında
100 gr. oda sıcaklığında tereyağ(özellikle tereyağ kullanın..Margarinin su oranı yüksek olduğundan çatlamalar oluşur..
1 su bardağı pudra şekeri(200 ml.lik bardak ölçüsü)
2 su bardağı un(250 gr) daha fazla da olabilir..ele yapışmayacak hamur olacak.
1 paket kabartma tozu(1 çay kaşığı karbonat kullanırsanız daha az kabarır ve daha çıtır olur.
1 dolu tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım tatlı kaşığı zencefil(isteğe bağlı)
birkaç dövülmüş karanfil(isteğe bağlı














Yapılışı

1-Oda sıcaklığındaki tereyağ ve pudra şekerini mikserle çırpınız..yumurtaları ekleyip pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpmaya devam edin.
2-Elenmiş un  ve baharatları karıştırın..Tereyağlı karışımı da una ilave edin..Çok iyi yoğurun.
3-Hamuru bir poşete koyup buzdolabında en az yarım saat veya daha fazla dinlendirin.
4-Tezgaha ve merdaneye, un ve mısır nişastasıyla karışımı serpiştirin. Hamuru istediğiniz şekillerle kesiniz.
5-Tepsinin köşelerini yağlayıp,üzerine yağlı kağıt yerleştirin.Kurabiyeleri üzerine yerleştirin.
6-Önceden ısıtılmış(en az 5 dak)fırında 180 derecede 15 dakika pişirin.
7-Soğuduktan sonra üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Bunlar da ilginizi çekebilir
Şerbetli kokostar kurabiye tarifi
Tarçınlı kurabiye
Kömbe
Kurabiye
Kakaolu kurabiye

Mini atıştırmalık tarçınlı kurabiyeler

Hiç yorum yok: