31 Temmuz 2008 Perşembe

KAKAOLU BAVARUAZ

kakaolu bavaruaz
Malzemeler
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
5 yumurta sarısı
5 adet jelatin yaprağı
yarım çorba kaşığı kakao
300 gr krem şanti
Yapılışı
1-Kakaoyu süte ilave ederek bir taşım kaynatın.
2- Diğer yanda yumurta sarılarını,nişasta ve toz şekeri de katarak iyice çırpın.
3-Sıcak kakaolu sütü azar azar bu karışıma ileave edin. Bir taraftanda çırpmaya devam edin.Sonra kabı orta hararetteki ateşin üzerine koyup kaynayıncaya kadar çırparak pişirin.
4-Bu karışıma 10 dakika soğuk suda yumuşatılmıç jelatin yapraklarını da katın.İyice karıştırın ateşten alın.Soğuyana kadar hızla karıştırmaya devam edin.
5-Soğumuş olan bu karışıma krem şantiyi de katarak yedirin.
6-Bir kase veya küçük servis kaselerine dökerek buzdolabında dondurun.Servis öncesi kaselerin dibini bir tastaki ılık suya tutarak gevşetin. Üzerine tabak kapayıp alt üst ederek kalıp halinde servis yapın.
Diğer tarifler aşağıdadır.
Limonlu parfe

Nescafeli parfe
Frigo buz

Çikolatalı sufle
Şokola mus

Sütlaç
Yorum Gönder