21 Eylül 2007 Cuma

şokola mus (chocalate mouse)

Şokola mus
Malzemeler
3 yumurta
120 gr sutlu cikolata
3 corba kasigi kaynar su
1 kahve kasigi konyak
bir cimdik tuz

Yapılısı
1-Yumurtaların sarılarıyla beyazlarını ayırıp,beyazları kar haline gelene kadar cırpın.
2-Diger yanda cikolatayı kaynar su ilavesiyle eritin.(veya ben mari usulu)yumurta sarıları,konyak,bir cimdik tuzu cıkolataya ilave edin.3 dakika sureyle cok hızlı cırpın.
3-Sonra bu karısımı cırpılmıs aklara ilave edin.
4-Kucuk kaselere veya cam bardaklara dokerekbuzdolabında sogutun.Arzu ederseniz uzerini krem santi cekilmis sam fıstıgıyla susleyerek servis yapabilirsiniz.
Diğer linkler aşağıdadır.
Limonlu parfe
Nescafeli parfe
Frigo buz

Çikolatalı sufle
Kakaolu bavaruaz

Sütlaç
Yorum Gönder