Pastane Poğaçası
Malzemeler
150 gr Teremyağ (oda ısısında)
1 yumurta
1 yumurta akı
1 paket instant maya
1 çay bardağı ılık su
2,5 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
Arası için: 250 g az yağlı beyaz peynir
Üzeri için: 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
2,5 su bardağı unu, tuzu, şekeri ve mayayı derin bir kaba alıp karıştırıyoruz. Ortasını açıp oda ısısında yumuşattığınız Teremyağ’ı, 1 yumurtayı ve yumurta akını, suyu ilave ediyoruz. Elimize yapışan bir kıvamda olana kadar yoğuruyoruz.. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlıyoruz. 10 dakika dinlendiriyoruz.Avucumuzun içi ile tam ortasına bastırıp peynir koyup kapatıyoruz. Tekrar avucumuzun içi ile ucunu bastırıyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt seriniz.Poğaçaları yerleştirip.üzerine yumurta sarısı sürünüz.30 dakika tepside mayalandırın. Önceden ısıtılmış 200-180 derece fırında15-20 dakika kızarıncaya kadar pişirin.
Bunlar da ilginizi çekebilir
Mayalı,kepek unlu poğaça tarifi burada
zeytinli.kuru domatesli poğaça
1 yorum:
Deneyeceğim, inşallah pastanelerde yapılanlar gibi mideyi bozmaz :) Ama oldukça lezzetli görünüyor. Teşekkürler tarif için.
Yorum Gönder