11 Aralık 2015 Cuma

Zeytinli,kuru domatesli poğaça

Malzemeler
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
100 gr margarin veya tereyağı
1 yumurta(sarısı dışına kullanılacak)
1 paket kabartma tozu
tuz
1 kaşık sirke
3 su bardağı elenmiş un
250 gr beyaz peynir
8 tane domates kurusu
10 siyah zeytin
maydanoz

Yapılışı
1-Yoğurt,sıvı yağ,tereyağ,yumurta beyazı,sirke bir kapta karıştırılır.
2-Elenmiş un,kabartma tozu karışıma ilave edilir.Yoğurulur.
3-Ufak ufak doğranmış domates kuruları,zeytin,peynir,maydanoz  da bu karışıma eklenir.
4-Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar hazırlanıp,tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürün.
5-200 derece fırında 15 dakika veya daha fazla pişirilir.
Yumuşak pastahane poğaçalarınızı afiyetle yiyiniz.

Hiç yorum yok: