Klasik kurabiye tarifi
125 gr tereyağ veya margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 yumurta (sarısı dışına kullanılacak)
3,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket baking powder
Yapılışı
1*Sıvıyağ,yoğurt,şeker,yumurta beyazı bir kapta karıştırın.
2*un,vanilya,baking powderi birlikte eleyin, katı yağ ilave ederek başka bir kapta karıştırın.
3*Sıvı ve katı malzemeleri birleştirerek,hamuru iyice yoğurun.
4*Ceviz büyüklüğünde toplar yaparak,yağlanmış tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün.Susam,ceviz veya fındıkla süsleyebilirsiniz.
5*200 derece önceden ısıtılmış fırında 16 dakika pişirin.
Bunlar da ilginizi çekebilir
Şerbetli kokostar kurabiye tarifi
Tarçınlı kurabiye
Kömbe
Kurabiye
Kakaolu kurabiye
Browni
Havuçlu kek
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder