26 Kasım 2010 Cuma

Kömbe


Hatay usulu kömbe genellikle bayramlarda yapılan:,içinde yumurta olmadığı için uzun süre dayanıklı,,bir tatlı.kurabiye...
Malzemeler
250 gr.tereyağ veya tereyağlı margarin(erimiş)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su veya süt
1.5 su bardağı şeker
kömbe baharatı-karanfil,tarçın,zencefil,yenibahar,mahlep vs. 1 tatlı kaşığı veya daha fazla isteğe bağlı
1 damla sakızı
Aldığı kadar un(5 bardak veya daha fazla)
1 paket kabartma tozu veya yarım çay kaşıgı karbonat
1 paket vanilya
susam
Yapılışı
1-Erimiş yağ,sıvıyağ ,süt,şeker birarada karıştırılır.
2-Un ve baharatlara ilave edilir.İyice yoğrulur.Ceviz büyüklüğünde veya biraz daha büyük yuvarlak toplar yapılır.Kase içindeki susama bulanır ve kömbe kalıbına bastırılır,şekil verilir. Kalıptan çıkartılıp yağlanmış tepsiye dizilir.
3-175 derece fırında üstü pembeleşene kadar pişirin.
Yorum Gönder