11 Ekim 2007 Perşembe

naneli poğaça


















Naneli poğaça

Malzemeler
125 gr. margarin (oda sıcaklığında)
1 bardak sıvıyağ
1 bardak yoğurt
1 yumurta(sarısı dışına)
4 bardak un(elenmiş)
200 gr beyaz peynir
1 yemek kaşığı kuru nane
tuz
1 paket baking powder
üzerime susam
Yapılışı
1- Bütün malzemeler pürüzsüz olana kadar iyice yoğurulur.
(Hamur yumuşak olacak ama ele yapışmayacak)
2-Hamuru 15 dakika dinlendirin.Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayınız.
3-Yağlanmış tepsiye diziniz.Üzerine yumurta sarısı sürüp susama bulayınız.
4-Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişiriniz.

1 yorum:

hüseyin dedi ki...

naneli pogacanin demli bir cay ile damaklarda nefis bir tat birakacagini saniyorum.