12 Ekim 2007 Cuma

HAMUR İŞLERİ İÇİN ÖNERİLER


HAMUR İŞLERİ İÇİN ÖNERİLER
·
Yağlı hamurla yapılan böreklerde hamurun kıvamı bozulmaması için, içine çok az limon suyu katın.
· Hamuru dinlendirirken mutlaka üzerini nemli bezle örtün. Nemli bez, hamurun kabuk tutmasını önler.
· Unla yapılan tatlıları hazırlarken içlerine çok az tuz katmak lezzeti arttırır.
· Payın ıslak kalmasını istemiyorsanız, pişirdikten sonra tel ızgaranın üzerinde soğumaya bırakın. Bu, hava akımının altta da dolaşmasını sağlar.
· Hamuru yoğururken suyu azar azar ekleyin. Birden bire eklenen suyun hamuru pütürlü yapacağını unutmayın.

Hiç yorum yok: