3 Mart 2015 Salı

Krem karamelli kek


Krem karamel ve kakaolu kek bir arada..Yaş pasta gibi...Yapımı kolay,Tarif püf noktalarıyla verilmiştir.
Malzemeler:
Karamel için:
1 su bardağı şeker
Krem karamelin kreması için:
4 yumurta oda sıcaklığında
1 Su bardağı şeker
Yarım litre süt(2.5 su bardağı-200 ml  bardak ölçüsü
1 veya 2 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Keki için:
3 yumurta
1 Su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1.5 Su bardağı un
50 gr kakao_3 yemek kaşığı
1 paket kabartma tozu
1 paket  vanilya
Yapılışı
Karamel için:çelik bir kapta 1 bardak şekeri kısık ateşte kendiliğinden fazla karıştırmadan eritin.Rengi koyulaşmaya başlayınca(şeker eriyince) ocaktan alıp hemen kek kalıbının dibine dökün.Kek kalıbını yağlamayın.
Kremi için: 4 yumurtayı,şekerle çırpın.fazla köpürnesin.Çırpma teliyle çırpmaya devam edebilirsiniz.Sütü ilave edin.limon kabuğu rendesi ve vanilyayı da ilave edin..Eğer köpük oluşursa,süzgeçten geçirin. Karamelin üzerine sıvı krem malzemesini dökün.
Kekin yapılışı:
Yumurta ve şekeri çırpın.Sıvı yağ ve sütü ekleyin.Un ve diğer malzemeleri ilave edin. Hazırladığınız kek hamurunu sıvı krem malzemesinin üzerine yavaş yavaş dökün.Hamurun görüntüsünü düzeltmek için karıştırmayın.Piştikten sonra kek ve karamel malzemesi birbirinden ayrışacaktır.
175 derece önceden ısıtılmış fırına,içi su dolu bir tepsinin üzerine kek kalıbını yerleştirin.40-60 dakika arasında pişirin.(Kürdan batırarak kontrol edin)
Pişen pastayı dışarıda soğuttuktan sonra buzdolabına yerleştirin.1 gece bekletin.Bir bıçakla kenarlarını kesin.Alt kısmını ya 10 saniye ateşe tutun ya da sıcak su konulmuş tepside birkaç dakika bekletin.Ters çevirerek servis tabağına alın.
Bunlar da ilginizi çekebilir
Brownie

Hiç yorum yok: