30 Ağustos 2010 Pazartesi

Peçete katlama teknikleri-üçgen katlama

 
Partiler için çok amaçlı peçete katlama önerisi:Özellikle partiler için,kese şeklinde içine çiçek,ekmek,çubuk kraker,çatal,bıçak,kaşık yerleştirebileceğiniz bir peçete katlama şekli.İsterseniz tabağınızın içine veya yanına ,isterseniz büfenizin üstüne yerleştirin.Açık büfe davetleri için kullanışlı bir peçete katlama tekniği.Yapılış aşamalarına gelince;
 
Şekil 1:Peçetenizi ortadan ikiye katlayın.Daha sonra sağ alt köşeden tutarak,peçetenin alt orta kısmından yukarıya doğru katlayınız.
 
Şekil 2:Sol üst köşeyi,ortadaki alt merkez noktaya getiriniz.
 
Şekil 3:Parmağınızı alt orta merkeze yerleştirin.Sol alt köşeden yukarıya doğru katlayınız.Daha sonra orta merkezden diğer üçgenin üzerine tekrar katlayın.Şekilde görülen üçgen oluşacaktır.

 
Şekil 4:Sağ alttaki serbest duran köşeyi,üstte duran diğer üçgenin içine yerleştirin.Üçgeni oluşturun...
 
Şekil 5:İçine zevkinize göre grissini,ekmek,çatal,bıçak,kaşık veya dekoratif olmasını istiyorsanız bir çiçek yerleştirin.


Diğer peçete katlama teknikleri için bakınız.

Şelale şeklinde peçete katlama
Yelpaze şeklinde peçete katlama-video gösterimli
Peçete katlama-aşçı şapkası şeklinde
Kalp şeklinde peçete katlama
Peçete katlama-yarım yelpaze
Peçete katlama-kademeli katlama
Süslü bir peçete katlama-5
piramit şeklinde peçete katlama,
peçete katlama-2,
Peçete katlama-3
 

Fransız plisi peçete katlaması
Yorum Gönder