11 Ekim 2008 Cumartesi

Süslü bir peçete katlama-5

Şık bir peçete katlama
Davet sofralarınızı şık bir peçete katlama şekliyle süsleyebilir, misafirlerinizi saşırtabilirsiniz.İyi bir sonuç almak için peteçenizi kolalayınız ve katlama çizgilerini belirgin hale getiriniz.









Katlama şekline gelince:
1-Peçeteyi kare şeklinde açtıktan sonra ortadan ikiye katlayınız ve bir dikdörtgen oluşturunuz.Sonra karşılıklı kenarlardan orta çizgide bulusacak şekilde katlayınız. (dört kenarı da katlayınız)







2-Karşılıklı sivri kenarları ortada buluşturacak şekilde tekrar katlayınız.










3-Peçetenin tersini çevirin.Dört kenarıda tekrar ortada birleştirecek şekilde katlayınız.











4-Tekrar peçeteyi ters çevirin.(Bu yüz artık peçetenin ön yüzü olacaktır) İki kanat oluşacaktır.









5-Kaşık,çatal ve bıçağınızı veya bir çiçeği bu kanatların altına yerleştiriniz.


Diğer peçete katlama teknikleri ile ilgili bakınız,
Peçete katlama teknikleri-Üçgen katlamaYelpaze şeklinde peçete katlama-video gösterimli
Peçete katlama-şelale katlama
Peçete katlama-yarım yelpaze
Kalp şeklinde peçete katlama
Kademeli peçete katlama tekniği
Peçete katlama-aşçı şapkası şeklinde
Piramit şeklinde peçete katlama tekniğı-4
Fransız plisi katlama tekniği,
peçete katlama-2,
pecete katlama-3

Hiç yorum yok: