30 Ağustos 2008 Cumartesi

ofiste beslenme kuralları

Ofiste beslenme kuralları
Beslenmemize dikkat ederek,zamanımızın çoğunu geçirdiğimiz ofisimizde daha verimli,daha enerjik ve az stresli olabiliriz.
Gün boyunca enerjik olmamızı sağlayan besinler
-Yeşil salatalar-balık-birkaç litre su
Omega 3 bakımından zengin olan balık ve diğer deniz ürünleri,özellikle de somon,hafıza üzerinde inanılmaz etkilere sahip.Karides ve ton balığı ise beynin hücrelerine komutlarını hızlandıran ve enerji veren aminoasitler açısından en zengin besinlerdir.
Bunların yanında bolca su içmeyi ihmal etmemiz gerekiyor.Su,sebepsiz yere ortaya çıkan baş ağrısının,yorgunluğun ve düşük konsantrasyonla baş etmenin en etkili yoludur.
Yoğun stresin altından başarıyla kalkmak için:
-Kabuklu patates ve fasulye..
Kabuklu birlikte fırınlanan patates dilimleri. agresif ruh halinizi ve stresi yenmek için birebirdir.Karbonhidrat açısından zengin olan patates,enerjimizi istediğimiz seviyeye çıkartır ve mutluluk hormonu olarak adlandırılan seratoninin salgilanmasını sağlar.Tabii çok aşırıya kaçmamak şartıyla..Böylece daha uyanık,enerjik ve üretici oluruz.
Fasulyenin faydası:Fasulye,enerjinin belli seviyede sabitlenmesine ve daha uzun süre iyi hissetmemizi sağlar.
Ayaküstü çabucak yenen öğle yemeğinin zararını aza indirebilmek için:
Muz,kabakçekirdeği içi...
Muz,sağlıklı ve kolaylıkla yiyebileceğimiz bir besindir.Kan şekeri seviyemizi özellikle de sütle karıştırılıp koyu ve yoğun bir milkshake olarak hazırlandığında,kontrollü bir şekilde enerji seviyemize getirir.
Kabak çekirdeği ise protein,çinko ve demir gibi önemli yapı taşları ve mineraller içerdiğinden beynin zinde kalmasına,dolayısıyla daha verimli olmasına yardımcı olur.
Öğle saatlerinde yemek yemeğe zamanınız yoksa ayaküstü fastfood veya şekerli gıdalara yönelmektense,kan şekerini doğal yönlerden ayarlayan karbonhidratlara ve proteinlere fazla aşırıya kaçmamak koşuluyla yer vermeliyiz


Hiç yorum yok: