Hindistan cevizi ve çikolatalı lezzetleri sevenler için ıslak kurabiye tarifi.Şerbetli ama çok hafif bir tatlı...Yoğun şeker tadı yok.
Malzemeler
kurabiye için:
125 gr tereyağ
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket baking powder
1 paket vanilya
25 gr kakao
3-3.5 su bardağı un..(aldığı kadar)
İç dolgu malzemesi
1 su bardağı hindistan cevizi veya biraz daha fazla
1 yumurta beyazı
1 çay bardağı pudra şekeri
Şerbeti için
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
Üzeri için
1 su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı
1-Hamur:Un hariç kurabiye malzemelerini bir kaba koyun ve karıştırın.Yavaş yavaş unu ilave edin.(kulak memesi kıvamında hamur olana kadar.)
2-Hamuru iyice yoğurun.26 eşit parçaya ayırın.
3-Dolgu içi için: hindistan cevizi,yumurta beyazı ve pudra şekerini karıştırın ve yoğurun.
4-Ceviz büyüklüğündeki yuvarlanmış hamurların içine hindistan cevizi karışımını yerleştirin.İçli köfte kapatır gibi kapatın.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
5-Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
6-Şerbeti kaynatmadan,sütün içinde şekeri karıştırarak eritin.(şerbet soğuk olacak)
7-Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri önce soğuk şerbete sonra hindistan cevizine bulayın.
8-Servis tabağına alıp 3-4 saat dinlendirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder