4 Eylül 2013 Çarşamba

Mutfak adaları

Mutfak adası fikirleri 
Evimizde en çok zaman geçirdiğimiz mekanların başında mutfaklar gelir.Yemek hazırladığımız,pişirdiğimiz,aile fertleriyle biraraya gelip sohbet ettiğimiz,hatta yerimiz uygunsa hobilerimizle uğraşacağımız mekanlardır.
Mutfak adaları kullanım kolaylığı sağlaması,ek alan sağlaması sebebiyle günümüzde popüler hale gelmiştir.Farklı stil,doku,desen ve renk seçenekleriyle mutfağımıza estetik bir güzellik de katar.Yemek hazırlama,yıkama,pişirme,yeme ve depolama amaçlı tasarlanmış birçok modeli mevcuttur.Bakınız:mutfakta yemek bölümü
Mutfak adaları için genellikle büyük bir mutfağa ihtiyaç vardır.kahvaltı barı olarak tasarlanan mutfak adaları küçük mutfaklar için iyi bir seçim olacaktır.
Mutfak adalarının bir başka özellliği de açık plan mutfak ve oturma bölümleri arasında ayırma görevini de yapmasıdır.
Depolama,yemek pişirme,hazırlama ve yemek yeme bölümü olarak tasarlanmış modern mutfak adası.
Mutfak adalarının formları:Mutfak adaları,mutfağınızın ortasında yer alabildiği gibi yarımada şeklinde üç tarafı açık modelleri de mevcuttur.Kare,yuvarlak,dikdörtgen,oval,daire,U ve L gibi formları da mutfağınızın büyüklüğüne göre tercih edilebilir.
 
 
Farklı malzemeler:Mutfak adanızı çok farklı malzemelerden seçebilirsiniz.Ahşap,metal,mermer,cam vs..Farklı renk ve dokuları da birlikte kullanabilirsiniz.Birbiriyle kontrast oluşturacak iki renk veya malzemeyi kullanarak mutfağınıza şık bir görünüm kazandırın.

 
Farklı stillerde:Mutfak adalarınızı dekorasyon stilinize göre belirleyiniz.Country,modern,endüstriyel,vintage,minimalist..
Antika bir dolabınızı modern tasarımlı mutfağınızda kullanabilirsiniz.Bakınız:modern mutfaklar için fikirler

 
Mutfak adalarının aydınlatması:Tezgahın üzerine direk ışık veren sarkıt veya spot lambaları tercih ediniz.

Ekstra depolama alanı:Mutfak adalarının tezgah altlarını ektra depolama alanı olarak değerlendirin.Mutfak adalarının alt bölümünü çekmeceli,kapaklı dolap veya raf olarak tasarlayabilirsiniz.Açık raflara kitaplarınızı,mutfak aksesuarlarınızı,şaraplarınızı sergileyebilirsiniz.Mutfak adalarının üst bölümlerine ise  dekorasyon tarzınıza uygun olarak tava veya tencerelerinizi asabilirsiniz. 
 
Kahvaltı barı-bakınız:küçük mutfaklar için fikirler
Metal mutfak adası
Modern minimalist mermer mutfak adası
Bunlar da ilginizi çekebilir.
Mutfakta şirin depolama örnekleri
Mutfaklar için duvar renkleri
Country mutfaklar
Mutfaklarda renk
Beyaz mutfaklar
Mutfaklarda masa,sandalye,tabure örnekleri
Mutfakda Feng shui-5 element

1 yorum:

Unknown dedi ki...

merhabalar...bloğun çok cici takibe aldım bende beklerim http://birfiskelezzet.blogspot.com/ sevgilerimle:)