26 Nisan 2011 Salı

Ocakbaşı

 
Ocak bölümü mutfağın kalbidir.En güzel yemeklerin hazırlandığı,pişirildiği bölümdür.Havalandırmasından,çinilerine,dolaplardan,mutfak araç ve gereçlerinin yerleşimine,duvar rengine kadar her detay önemlidir.Bakınız:mutlarda renk seçimi-uyumu
Stilinizi belirleyin.Ocak-fırın seçimi mutfağınızın tarzına uygun olmalıdır.Seçeğiniz renk ve seramiklerle,aksesuarlarla  mutfağınıza çarpıcı bir görünüm kazandırabilirsiniz.
Kullanım kolaylığı:Yemek pişirirken tava,tencere vb.alet ve araçlara,baharatların konulduğu raf veya dolaplara ulaşım kolaylığı göz önünde bulundurulmalıdır.
Malzeme seçimi:kolay temizlenir olmasına ve dayanıklı olmasına özen gösterin.
 
Rustik taş duvar, country tarz mutfakla bütünleşmiş,modern bir görünim kazanımş
Fransız rustik mutfakta:ahşap ve paslanmas çelik şıklığı
 
Bunlar da ilginizi çekebilir;

4 yorum:

esra dedi ki...

resimleri koymak güzelde bunları yapan mutfakçılar nerede,bizim şapşal mutfakçılarmı yapıcak bunları...en modern mutfak yapanlara yaptırdım merdiven altı marangozu kadar bile iş bilmiyorlar...

ÇAY SAATİ dedi ki...

esra;haklısınız,ustalık,işçilik çok önemli..))Burada amacım ilham vermek,farklı seçenekler sunmak...Sevgiler.Aida

Aycan dedi ki...

Offfff diyorum.O ne güzel mutfsk reimleri öyle.Bayıldım valla.

ÇAY SAATİ dedi ki...

Aycan;beğendiğinize sevindim.Teşekkürler.Sevgiler.Aida