24 Mart 2008 Pazartesi

Paskalya Çöreği


















Malzemeler
1 kilo un
7 yumurta
1,5 bardak pudra şekeri
250 gr tuzsuz tereyağı
2 paket instant maya veya bir paket yaş maya
1.5 bardak ılık su ve süt karışımı
2 çorba kaşığı mahlep
3 adet damla sakızı(dövülmüş)
tuz (1 çay kaşığı)
Üzeri icin: 2 yumurta sarısı ,badem veya susam
Yapılışı
1-Unu eleyiniz.Yumurta ve pudra şekerini cırpınız.(bütün malzemeler ılık olacak)Yağı eritiniz.
2-Un,insant mayaları,tuz ,ılık su ve sütü karıştıırınız.Yumurtalı şekeri de ilave ediniz.Yogurunuz.En son yağı ilave ediniz.Yağı ilave ettikten sonra fazla yogurmayınız.Aksi halde fazla kabarmaz.
3-Ilık bir yerde 3-4 saat kabarmasını bekleyiniz.Mümkünse aksamdan yapıp sabaha kadar mayalandırınız.
4-Hamur mayalandıktan sonra kenarlarından tutarak hamuru toparlaynız.Yogurmayınız.Hamuru 5 veya 6 parçaya ayırınız.Herbir parçayı da üçe bölünüz.Her bir parçayı hafif bükerek saç örgüsü şeklinde örünüz.
5-Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziniz.Yumurta sarısı sürmeden tekrar yarım saat mayalandırmaya bırakınız.
6-2 yumurta sarısını biraz sıvı yağla karıştırıp üzerine sürünüz.(biraz pudra şekeri de eklerseniz üzeri daha koyu renk kızarır.)Dilerseniz yumurta sarısıyla sütü karıştırarak sürünüz..File badem veya fındıkla üzerini süsleyiniz.
7-200 derecelik fırında  20 dakika pişiriniz.
Diğer kek tarifleri aşağıdaki linktedir.
Havuçlu kek

Hiç yorum yok: