9 Ekim 2014 Perşembe

Şerbetli kokostar kurabiye tarifi

Hindistan cevizi ve çikolatalı lezzetleri sevenler için ıslak kurabiye tarifi.Şerbetli ama çok hafif bir tatlı...Yoğun şeker tadı yok.
Yapılışı hem kolay hem lezzetli.
Malzemeler
kurabiye için:
125 gr tereyağ
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket baking powder
1 paket vanilya
25 gr kakao
3-3.5 su bardağı un..(aldığı kadar)
İç dolgu malzemesi
1 su bardağı hindistan cevizi veya biraz daha fazla
1 yumurta beyazı
1 çay bardağı pudra şekeri
Şerbeti için
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
Üzeri için
1 su bardağı  hindistan cevizi
Yapılışı
1-Hamur:Un hariç kurabiye malzemelerini bir kaba koyun ve karıştırın.Yavaş yavaş unu ilave edin.(kulak memesi kıvamında hamur olana kadar.)
2-Hamuru iyice yoğurun.26 eşit parçaya ayırın.
3-Dolgu içi için: hindistan cevizi,yumurta beyazı ve pudra şekerini karıştırın ve yoğurun.
4-Ceviz büyüklüğündeki yuvarlanmış hamurların içine hindistan cevizi karışımını yerleştirin.İçli köfte kapatır gibi kapatın.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
5-Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
6-Şerbeti kaynatmadan,sütün içinde şekeri karıştırarak eritin.(şerbet soğuk olacak)
7-Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri önce soğuk şerbete sonra hindistan cevizine bulayın.
8-Servis tabağına alıp 3-4 saat dinlendirin.


Yorum Gönder