7 Şubat 2013 Perşembe

Tarçınlı kurabiye

Tarçınlı kurabiye
Yapımı kolay,lezzetli,kahvenin veya çayın yanında ikram edebileciğiniz bir kurabiye..Tarçının faydaları ise saymakla bitmiyor.Bakınız tarçının faydaları..
Malzemeler
Hamuru için:
200 gr tereyağ veya tereyağlı margarin
1 su bardağı mısır nişastası
3 su bardağı un
4/3 su bardağı pudra şekeri(arzuya gore artırılabilir veya azaltılabilir)
1 yumurta
1 paket baking powder
1 paket vanilya
Üstü için
Yarım bardak pudra şekeri
1 yemek kaşığı tarçın.
1 su bardağı ölçüsü:200 ml..
Yapılışı:
1-Oda sıcaklığında yumuşamış  yağı,pudra şekerini ve yumurtayı karıştırın.
2-Elenmiş un+mısır nişastası+baking powder+vanilyayı karışıma ilave edin.
3-Pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun.15 dakika dinlendirin.
4-Hamuru 3 eşit parçaya ayırın..Her bir parçayı rulo haline getirin.Baklava şeklinde kesin.
5-Yağlı kağıt kaplı fırın tepsisine dizin.180 derecede 15 dakika pişirin.
6-Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri,pudra şekeri ve tarçın karışımına bulayın.
Servis kabına yerleştirin.
Tarçınlı kurabiyeyi ağzı kapalı bir kavanoza yerleştirip saklayabilirsiniz.
Not:Bu kurabiyeyi tarçın yerine kahve ekleyerek veya sade olarak da  sunabilirsiniz.Arzu ederseniz hamurun içine kakao da ilave edebilirsiniz.
Bunlar da ilginizi çekebilir
Kömbe
Kurabiye
Kakaolu kurabiye
Browni
Havuçlu kek
Yorum Gönder