25 Ağustos 2008 Pazartesi

muhallebili kolay künefe












Muhallebili kolay künefe
malzemeler
1/2 kilo tel kadayıf
1/2 paket tereyağı veya margarin
yarım litre süt
4 kaşık irmik
3 kaşık şeker
şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
limon suyu
üstü için:antep fıstığı

Yapılışı
1-İrmik,şeker, sütle bir muhallebi hazırlayınız.
2-Tel kadayıfı ,ince ince didin,eritilmiş yağla hafif ovalayınız ve ikiye ayırınız. Yağlanmış tepsiye ilk yarısını koyup elinizle bastırın.Uzerine hazırladığınız muhallebiyi dökünüz. Ayırdığınız ikinci tel kadayıfı muhallebinin üzerine yerleştiriniz.Kalan yağı üzerine dökünüz.
3-200 derecede40-45 dakika pişiriniz.Pembeleşince çıkartınız.
4-Su ve şekeri kaynatın limonu da ekleyerek bir şerbet hazırlayınız.
5-Fırından çıkan künefenin üzerine sıcak şerbeti dökünüz.(hem künefe hem de şerbet sıcak olacak.)
6-Antep fıstığıyla süsleyiniz.
Not:muhallebi yerine dil peyniriyle de yapabilirsiniz.
Yorum Gönder