15 Kasım 2007 Perşembe

Meyveli tartolet


















Meyveli tartoletler
Malzemeler(10 adet)
Tartolet hamuru için:
60 gr margarin(4 çorba kaşığı)
100 gr un(4/5 su bardağı)
15 gr pudra şekeri(2 çorba kaşığı)
25 ml su(1 2/3 çorba kaşığı)
Kreması için:
2,5 çorba kaşığı un
4 çay kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı toz şeker
200 ml süt
1 yumurta
1 paket vanilya
meyveler(muz,kivi,vişne,şeftali vs.)
1 paket tart jölesi
Yapılışı
1-Fırını 200 derecede ısıtınçTartolet için un,margarin,şeker ve suyu bir kaba koyarak yoğur, hamur yapınız.
2-Tartolet kalıplarını yağlayın,tartolet hamurlarını kalıpların boyutunda kesip içine yerleştirin.Hamurların üzerini fazla kabarmaması için çatalla delin.Sıcak fırına sürerek altın sarısı renk alana kadar pişirin.Soğutun.
3-Krema için:un,nişasta,şekeri,sütü,yumurtayı ve vanilyayı çırparak kısık ateşte krema kıvamına geinceye kadar pişirin. Soğutun.
4- Kremayı sıkma torbasına doldurup tartoletlerin içine doldurun. Üzerine istediğiniz meyveleri diziniz.
5- Tart jölesini paketin üzerindeki tarife göre hazırlayınız. Meyvelerin üzerine dökünüz.
Diğer tarifler aşağıda gösterilmiştir.
kolay tart hamuru
Meyveli tartolet
Tarçınlı mini kekler
Diyet kek

Havuçlu kek

Pekmezli cevizli kek
Mahlepli kek


Yorum Gönder