6 Ağustos 2013 Salı

Bohem stili mutfak dekorasyonu

Bohem stilinin ana özelliği,renkler, desenler,zıtlıklar içinde uyumdur.Sıradışı,sanat eserini anımsatan dokunuşlar hakimdir.Bohem stili mutfaklarda renkli,sıradışı mekanlar tasarlanır.Canlı renklerde duvarlar,vintage gibi sıradışı mobilyalar,renkli,desenli fayanslar,halılar,bitkiler Bohem stili mutfak dekorasyonunun ana hatlarıdır.Bu stili,rustik,modern,vintage,endüstriyel,klasik dekorayson stilleriyle birlikte uygulayabilirsiniz.
Bohem stili mutfak örnekleri.

Her yerde renk:Bohem stili mutfaklarda duvarlarda,döşemelik kumaşlarda,yer ve duvar fayanslarında heryer rengarenk.Toprak renkleriyle birlikte elektrik mavisi,turuncular,sarılar,pembeler.morlar...Canlı ve parlak renkler bohem stilinin ana renkleridir.Bakınız:mutfaklarda renk seçimi

Renkli desenli fayanslar.Tezgaharasında ve yer döşemelerinde renkli desenli fayanslar,çiniler göze çarpar.

Bohem stili mutfak tasarımlarında mobilya seçimi:farklı vintage mobilyaları birlikte kullanın.Doğal ahşap mobilyalar,farklı stil vintage sandalyelerle şık bir atmosfer yaratın.


Etnik desenler:Dünyanın dört bir yanından etnik desenler ile parlak kumaşları bohem stlii dekorasyonda kullanabilirsiniz.. Etnik desenleri,parlak kumaşlar ve halılarla birlikte kullanın.
Farklı dokuları birlikte kullanın.. tuğla, doğal ahşap, halı, ve bakır gibi farklı dokuları birbirleriyle karıştırararak kullanın.. Bitkileri de bu tarz dekorasyona eklemeyi unutmayın.

Mutfak gereçlerini sanat eseri gibi sergileyin. Mutfak duvarlarını galeri duvarı gibi değerlendirin.! . Kesme tahtası, kase, ya da çerçeveli tablolar gibi birçok parçayı sergileyin.


Eklektik aydınlatmalar:bakınız:mutfak aydınlatması

Raflar:Raflar bohem stili mutfak dekorasyonun eşsiz özelliklerinden biridir. Açık raflar  darmadağın bir görünüm vermenin en kolay yoludur.

Bunlar da ilginizi çekebilir
Mutfağınızı yenilemek için basit ve ucuz çözümler
Mutfaklarda oturma köşeleri
Yeni trend-Açık mutfaklar
Mutfaklar için duvar renkleri
Country mutfaklar
Mutfaklarda renk
Beyaz mutfaklar
Mutfaklarda masa,sandalye,tabure örnekleri.
Yemek masaları
Yemek odaları

Hiç yorum yok: