16 Aralık 2010 Perşembe

Mutfak aksesuarlarıyla dekorasyon


Mutfak dekorasyonu, evinizin diğer bölümleriyle uyum içinde,stillerin harmanlandığıı,herkesin keyif içinde yaşayacağı mekanlar olmalıdır..Aile bireyleriyle birlikte uzun zaman geçirilen mutfaklarda, doğru tasarım ve dekorasyonla,özel,çekici mekanlar yaratılabilir.
İşte size mutfak aksesuarlarıyla dekorasyon ipuçları..
1-:Evinizin diğer odalarıyla uyum içinde bir tema seçin.Örneğin,modern tarz bir salon dekorasyonunuz varsa,country bir mutfak uyumlu olmayacak,veya Fransız bir yemek masanız varsa Amerikan mobilyaları tercih etmemelisiniz.Mutfağınızda kullanacağınız hayvan,çiçek desenlerini de ona göre seçmelisiniz.


2-İşlevsel aksesuarlar seçin.Örneğin:Mutfağınız küçükse,duvarınıza asacağınız sepeti yalnız aksesuar olarak kullanmayınız.Çalıştığınız alanda da çarpıcı bir dekor yaratın.Çalışma adanıza stensil ,tavanınıza yakın yere duvar kağıdından bordür uygulayabilirsiniz.Küçük mutfaklarda daha küçük aksesuarları,büyük lüks muftaklarda ise raflara,tezgaha büyük aksesuar ve aletleri yerleştirebilirsiniz.

3-Evinizin diğer bölümlerinde kullandığınız renk ve desenleri mutfağınızda da kullanın.Mavi ve yeşil ön plandaysa aksesuarlarınızı da bu renklerden seçin.Evinizin diğer odalarında kareli veya ekoseli bir kumaş kullandıysanız, perde,masa örtüsü ve sandalye minderlerinizi de bu desenlerden seçebilirsiniz.
 


4-Mutfak aksesuarlarının birbirleriyle uyum içinde ve eş olmasına dikkat edin.Örneğin:tuzluk-biberlik,bulaşık bezi-mutfak havlusu,baharat kutuları,peçetelik-havluluk,tabaklar,aletler,raflarda kullandığınız aksesuarlar..Bunların birbiriyle uyumlu renk,desende olmasına özen gösterin.
5-Mutfak dekorasyonunu mobilyalarınızı,beyaz eşyalarınızı,yer döşemenizi vb.göz önünde bulundurarak yapın.Beyaz yada bej renk aletler,her renk mutfakta uyum içinde olacaktır.Mavi bir zemininiz varsa,mavi renk aksesuar veya havlular seçebilirsiniz.Bakınız.Mutfakta kırmızı aksesuarlar ve dekorasyon
Bunlar da ilginizi çekebilir. 

5 yorum:

Begonvilli Ev dedi ki...

Yine harika öneriler ve iç açıcı mutfaklar. Teşekkürler Aida.

ÇAY SAATİ dedi ki...

Begonvilli Ev;Teşekkürler.Sevgiler.Aida

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Ya ama hepsi cok güzel bu mutfaklarin!>özellikle kirmizi beyaz mutfak...Dankeschön bu hos görüntüler icin...Sevgiler sana.

Unknown dedi ki...

Bayiliyorum senin bu mutfaklarina... Her biri ayri güzel... Ahhhh... ah!!! Bilmem birseyler anlatabildim mi??? Sevgilerimle,

ev dekorasyon hobi dedi ki...

Bir Terazi Kizi;Begendiğinize sevindim.
Münster:sizin bu güzel yorumlarınız da beni çok mutlu ediyor..))Sevgiler.Aida