12 Ekim 2010 Salı

Feng Shui kullanarak mutfakta mobilya yerleşimi

Modern mutfakları, Feng Shui ve doğru yerlerştirme yöntemleriyle yenileyin.Mutfağınız için araç ve gereç,mobilya satın alırken ve düzenlerken uygulamanız gereken birkaç basit yöntem....
DOĞRU MOBİLYA SEÇİMİ
Mutfakta Feng Shui önemli rol oynar.Beslenme ve refah merkezi olarak kabul edilen mutfaklar,sağlığınızı ve refahınızı etkileyeceği için özel bir dikkat gerektirir.Feng Shui kullanılırken,mutfak araç ve gereçleri,mobilya yerleşimi ve mutfağın konumu göz önünde bulundurulur.
Toprak,ateş,ahşap(tahta),bitki anahtar kelimeler olacaktır.Bakınız:Mutfakta Feng Shui-5 element
Yuvarlak olanları satın alın. Mutfak masanız,sandalyeniz hatta minderiniz,aydınlatma armatürleriniz,servis arabalarınızın köşeleri yuvarlak olsun.Kare veya dikdörtgen masa satın alacaksanız,köşeleri yuvarlatılmış olanları tercih edin.Mutfağınızdan keskin köşeleri kaldırın.
Çift olanları satın alın.Mutfağınıza sandalye alacağınız zaman çift sayıları tercih edin.Daha fazla zenginlik ve sağlık için çift sayılar denge demektir ve daha fazla denge sağlar. Bu özellikle kare ve diktörtgen masalar için geçerlidir.Kare veya dikdörtgen masanızın köşlerinin yuvarlatmak ve çift sayılı sandalyeler kullanarak mutfağınızda iyileştirme yapabilirsiniz.
Kolçaklı sandalye kullanın.Mutfağınızda kolçaklı sandalye kullanmak daha güvenli ve iyileştirici etkisi vardır.Aynı zamanda sandalyelerinizin arkası kapalı olmalıdır.Bu enerji kaybını önler.
Elektrikli ve elektronik aletlerinizi dolap içine saklayın.Muftağınız bolluk ve refah merkezi olduğu için,mikrodalga gibi aletleri dolap içinde,sürgü kapaklı dolaplarda veya korumalı bir başka bölüme yerleştirerek negatif enerjiden korunun.Ayrıca bu dolapların içini yeşil bir bitki rengine boyayın veya çiçek desenli bir kumaş ile kaplayın.
Kaliteli şeyler satın alın.Mutfak masası satın alacağınız zaman ucuz mobilyalar yerine kaliteli bir ahşap masa satın alın.
Ayrıca BAKINIZ:Feng Shui felsefesine uygun mutfağınızda yapabileceğiniz değişiklikler
 
Yuvarlak masa,kolçaklı çift sandalyeler
ÇAĞDAŞ MUTFAKTA  MOBİLYA YERLEŞİMİ
Birçok kişi modern düz mutfakların cazibesine kapılır.Yuvarlatılmış köşeler,arkası kaplı,kolçaklı,çift sandalyeler vb.yukarıdaki öneriler dışında uygulayabilecekleri birkaç ipucu:
*Negatif enerjiyi engellemek için gerekli yerlere bir paravan veya mobilya yerleştirebilirsiniz.
*Mobilya,objelerin sivri köşelerinin üstünü örterek veya engelleyerek negatif enerjiyi ortadan kaldırabilirsiniz.
*Mobilya düzeninizi, etrafınızdaki chi enerjiyi asacak şekilde tasarlıyın.Duvardan duvara,pencereden kapıya,kapıdan kapıya olan yolları bölebilirsiniz.Bunları, mobilya,taze çiçek koyduğunuz vazolar,aydınlatma araçları ve çan,kristal,bozuk para gibi geleneksel araçlarla gerçekleştirebilirsiniz.
*Herzaman iyi kalite ve iyi durumdaki mobilyaları satın alın.
*Mobilyalarınızın mutfağa oranı uyumlu olmalı.
*Mutfağınızın stili ne olursa olsun,Feng Shui kurallarını uygulayabilirsiniz.

4 yorum:

YeMeK vAkTi dedi ki...

böyle mutfağım olsa işi gücü bırakır kendimi yemeğe verirdim sanırım:)

ÇAY SAATİ dedi ki...

Yemek Vakti Aylin:Çok guzel yemekler yapıyorsunuz..:))Sevgiler.Aida

MAVİ TUTKU dedi ki...

Hem tasarımın hem düzgün yerleşimin insanın içini açtığı muhakkak, birde bu şekilde yaklaşılırsa dahada güzel olur herhalde..

ÇAY SAATİ dedi ki...

O.K.A.- MAVİ TUTKU Bence de en önemlisi temizlik ve düzen..Sevgiler.Aida