15 Aralık 2008 Pazartesi

Feng Shui felsefesine uygun olarak mutfağınızda yapabileceğiniz değişiklikler

Feng Shui ve mutfakta renkler

Yorgun bir günün sonunda dinlendiğimiz mutfak, aynı zamanda yemek hazırlamak için çalıştığımız bir ortam.Feng Shui felsefesine göre mutfağımızda hem aktif hem de pasif enerjiye ihtiyacımız var.
-Feng Shui felsefesine göre mutfağınızda aktif olarak bulunan Ateş elementinin sıcaklığı aile bireylerinin ve konukların birbirne yakınlaşmayı sağlayan en önemli etken.Feng Shui'ye göre düzenlenmiş mutfakta yemeği pişiren kişi,iyi enerjisini de yemeğe yansıtır.
-Mutfağınızda neşeli ve aktif olmak isterseniz
renk seçenekleri Ateş elementinin renkleri olan kırmızı,narçiçeği ve turuncu tonları olmalı.Bu renkleri Toprak elementlerinden yeşil renkler ve ahşap dokularla destekleyebilirsiniz.

-Yemek hazırlarken yaratıcılık ve özgün tarifler istiyorsanız Ağaç elementinden yararlanabilirsiniz.Mutfağınızda mutlaka ağaçsı dokular ve yeşilin tonlarında aksesuarlar bulundurun.
-Mutfağınızda dinlendiren ve sakinleştiren tonlara ihtiyaç duyuyorsanız su renkleri,mavi,turkuaz ve siyah tonlarını edebilirsiniz.Cam dolap kapaklarının yanısıra suyu besleyen metal unsurları da kullanabilirsiniz.
-Mutfağınızdaki becerilerinize fazla güvenmiyor,cesaret ve güç almak istiyorsanız metalik aksesuarların yoğun kulllanıldığı,beyaz ve grinin hakim olduğu mutfakları tercih edebilirsiniz.Metal elemanları toprakla destekleyin.
-Ateş elementinin yönü olan güneyde yer alan bir mutfakta aşırı derece kırmızı kullanmak zararlı etkilere yol açabilir.Güneyde yer alan mutfaklarda Ateş elementini metal ve su renkleriyle dengelemek gerekir.
-Feng Shui kuzey yönlü mutfaklar için ahşap dokuları ve tonları öneriyor.
-Parlak yüzeylerYang,mat yüzeyler Yin enerji akışını temsil eder.Mutfağınızda hem parlak,hem mat yüzeyleri birarada kullanarak enerji akışının dengeli olmasını sağlayabilirsiniz.
-Metalin etkisini azaltmak istiyorsanız,metal gereçlerinizi ahşap çekmecelerinizin içinde saklayabilirsiniz.













Hiç yorum yok: