26 Eylül 2008 Cuma

kolay tahinli baklava

-->

KOLAY TAHİNLİ BAKLAVA

Malzemeler
Hamur için
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 “ “ süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
1 fiske tuz
aldığı kadar un(2.5 su bardağı kadar)

içi için:

1 su bardağı ceviz( iri çekilmiş)
1 su bardağı tahin

şerbet:

2 bardak şeker
1, 5 bardak su
1 dilim limon
Yapılışı
Yapımı cok pratik.
1-Hamur malzemelerini yoğurunuz. Pürüzsüz bir hamur yapınız ve dört parçaya ayırınız.Her bir parçayı çok az unla ince yufka gibi açınız.(fazla unla açmayınız)
2-Açtığınız yufkanın üzerine tahin sürünüz ve iri çekilmiş cevizleri serpiniz. Rulo yaparak sarınız.İki üç parmak genişliğinde baklava şekinde kesiniz.Kalan üç yufkayı da bu şekilde hazırlayınız.
3-Yağlanmış tepsiye diziniz.170 derecede pişiriniz.Üzeri kızarana kadar.(fazla kızarmaz,şerbet dökünce rengi daha koyulaşır)
4-2 su bardağı şeker ve 1.5 su bardağı suyla şerbet hazırlayınız.(bir dilim limon ilavesiyle) soğutunuz.
5-Fırından çıkan sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti dökünüz.Tatlının şerbeti çekmesini bekleyip,servis yapınız.

Hiç yorum yok: