7 Eylül 2007 Cuma

lekeler nasıl cıkartılır

YAĞ LEKELERİYağ lekeleri en çok karşılaştığımız lekelerdir. Genellikle, yağ lekelerini çıkarmak için benzin kullanmak yeterlidir. Şöyle ki:Lekeli yeri benzinin içine sokun ve emmeye bırakın. Sonra üstüne talk pudrası serpin. Leke yeri kuruyunca fırçalayın.Kullandığınız bu temizleme tekniğini her kumaşa uygulamayın. Kumaşınız çok inceyse yıpranabilir.

Nazik kumaşlar için:Kumaşınız çok ince, nazikse, lekeli yerin üstüne talk pudrası serpin. Sonra üstüne pelür kağıt koyun ve hafif sıcaklıktaki ütüyle ütüleyin. Yağ lekesi tümüyle kayboluncaya kadar, her seferinde pelür kağıdı değiştirerek ütüleme işine devam edin.

Yünlü kumaşlar için:Yukardaki işlemi yünlü kumaşlara da uygulayın. Talk pudrasından sonra lekeli yeri iyice fırçalayın.

Duvar kağıdındaki yağ lekesi:Çocuğunuz tereyağı vs. yedikten sonra elini duvar kağıdına koymuş ve kağıt lekelenmişse bu yağ lekesini şöyle çıkarabilirsiniz:Leke yeniyse: Durumun hemen ayrımına vardınız ve leke yeniyse yapacağınız şey sadece lekeli yere talk pudrası serpmektir.Leke eskiyse: Lekeli yerin üstün bir beyaz kağıt koyun ve hafif sıcaklıktaki ütüyle ütüleyin.

Tahtadaki yağ lekesi:Tahta kaplama ya da benekli ise: Lekeli yere bol miktarda talk pudrası serpin, üstüne pelür kağıt koyun, lekeli yeri ütüleyin. Ütünüz ılık olsun. Talk pudrası ve pelür kağıt yağı emer. Leke hemen çıkmadıysa, çıkıncaya kadar aynı şeyi yapmaya devam edin.Cilalı ya da cilasız ağaç üstünde: Leke mobilyanızın, döşemenizin üstündeyse lekeli yeri benzinle, eterle ya da alkolle bastıra bastıra silin. Üstüne talk pudrası serpin. Pelür kağıt yayarak hafif sıcaklıktaki ütüyle ütüleyin.

Hiç yorum yok: