22 Ocak 2008 Salı

Tahinli cevizli yufka tatlısı


















Tahinli cevizli yufka tatlısı

Yapılışı cok kolay ve hafif bir tatlı.Özellikle tahini sevenler için.
Ölçüler isteğe bağlı değişebilir.
Malzemeler:
yufka
sıvıyağ
tahin
şeker
ceviz
üzeri icin:yumurta sarısı,susam,pudra şekeri
Yapılışı
1 yufka tezgaha serilir,yarısı önce sıvıyağla yağlanır.
Daha sonra üzerine tahin sürülür.
Şeker ve çekilmiş ceviz serpilir.Yufka ikiye katlanır.
Uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde sarılır.
Baklava şeklinde kesilir.Yağlanmış tepsiye dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülüp ve susam serpilir.
(isteğe bağlı).
Yufka sayısı yapacagınız miktara göre ayarlanabilir.
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 15 dakikaya
yakın pişirin.Üzeri kızarana kadar.Soğuduktan sonra
üzerine pudra şekeri serpiniz.
Yorum Gönder