17 Kasım 2007 Cumartesi

Ispanaklı kırma börek


















Ispanaklı kırma börek
Malzemeler
harcı için:
3 yufka
125 gr margarin(eritilmiş)
2 kaşık yoğurt
2 yumurta
içi için:
yarım kilo ıspanak
1 kuru soğan
beyaz peynir
Üzeri icin:
Kaşar peyniri rendesi
çörek otu
Yapılışı:
1-Margarin,yoğurt ve yumurtayı karıştırarak bir harc hazırlayın.Diğer tarafta ıspanağı soğanla kavurun.Tuz,karabiber,ve kırmızı biber ekleyin.Soğuduktan sonra ufalanmış beyaz peyniri karıştırarak bir iç hazırlayın.
2-Yufkayı serin,üzerine harctan sürün ve ikiye kesin.düz kenarına harcı koyun ve rulo yapın.Yağlanmıs yuvarlak borcama spiral şeklinde yerleştirin.Yufkalar bitene kadar bu işleme devam edin.
3-Kalan harcı yufkaların üzerine dökün.Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve çörekotu serpin.
4-200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Not:bu tarifi 2 ölçü yapıp fırın tepsisine rulo yaptıktan sonra büzerek sırayla yerleştirebilirsiniz.
iç olarak da peynirli bir iç hazırlayabilirsiniz.
Yorum Gönder