23 Kasım 2007 Cuma

Elmalı pay


















Malzemeler
Hamuru için:
1 yumurta
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı margarin
1çay bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı yogurt
2 bardak un
1 paket baking powder
içi için:
3 elma
2 kaşık kuru üzüm
biraz ceviz veya fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı
1-Elmaları ince ince küp küp doğrayın.Üzerine bir iki kaşık şeker ilave edip biraz pişirin,ceviz veya fındık,üzüm,tarçın ilave edin.Soğumaya bırakın.
2-Hamuru için verilen bütün malzemeleri karıştırarak iyice yogurun.Hamuru ikiye ayırın.Bir yarısını buzluga koyun dondurun.Diğer yarısını yağlanmış unlanmış tart kalıbına yerleştirip,üzerini birkaç yerden catalla delip fırında pişirin.
3-Elmalı içi üzerine yayınız,buzdolabındaki diğer hamuru elmalı harcın üzerine rendeleyiniz.
4-Üzeri kızarana kadar pişiriniz.
5-Soğuduktan sonra pudra şekeriyle süsleyiniz.

Hiç yorum yok: