26 Kasım 2010 Cuma
Kömbe
Hatay usulu kömbe genellikle bayramlarda yapılan:,içinde yumurta olmadığı için uzun süre dayanıklı,,bir tatlı.kurabiye...
Malzemeler
250 gr.tereyağ veya tereyağlı margarin(erimiş)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su veya süt
1.5 su bardağı şeker
kömbe baharatı-karanfil,tarçın,zencefil,yenibahar,mahlep vs. 1 tatlı kaşığı veya daha fazla isteğe bağlı
1 damla sakızı
Aldığı kadar un(5 bardak veya daha fazla)
1 paket kabartma tozu veya yarım çay kaşıgı karbonat
1 paket vanilya
susam
Yapılışı
1-Erimiş yağ,sıvıyağ ,süt,şeker birarada karıştırılır.
2-Un ve baharatlara ilave edilir.İyice yoğrulur.Ceviz büyüklüğünde veya biraz daha büyük yuvarlak toplar yapılır.Kase içindeki susama bulanır ve kömbe kalıbına bastırılır,şekil verilir. Kalıptan çıkartılıp yağlanmış tepsiye dizilir.
3-175 derece fırında üstü pembeleşene kadar pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 yorum:
mm nefis olmuşlar,ellerine sağlık..
Hayırlı cumalar :)
hiç yemedim. Ama güzel görünüyor
:)
ZELİHA-UMUTSEPETİ:teşekkürler.Sevgiler.Aida
Evhobi:Denemenizi tavsiye ederim.Sevgiler.Aida
Bende hic yemedim. Ama enfes gorunuyor. Ellerinize saglik...
our twins of N.Y :İçindeki baharatlardan dolayı yılbaşı kukileri lezzetinde...Sevgiler.Aida
aidacım bunlar ne güzel olmuş..
oğlumun askerliği iskenderunda geçmişti,
hatayda bol bol tatmıştık diğer güzelim lezzetlerle..
ellerine sağlık canım.
yedim ama evde kömbe kaşığım olmasına rağmen hala yapamadım:((((
ellerine sağlık harika görünüyor canım en kısa sürede bende yapacağım
Bir dut masalı:Ben de Hataylı dostlarım sayesinde tatmıştım.Sevgiler.Aida
sarımutfak-hande:Ben de ne zamandır yapmak istiyordum.Sevgiler.Aida
Yorum Gönder