UZUN ÖMÜRLÜ TAVALAR·
Yapışmaz yüzeyli tavaların uzun ömürlü olmasının sırrı onları usulüne uygun kullanmaktan geçer. Bunun için dikkat etmeniz gereken bir kaç önemli nokta var.
*İlk kullanımdan önce sıcak su ile yıkayıp temizleyin. ·
*İyice kuruladıktan sonra içine ½ çay kaşığı sıvı yağ koyup kağıt havlu ile silin. ·
*Her zaman orta veya kısık ateşte kullanın.
*Ocak büyüklüğü ile tava büyüklüğünün uygun olmasına dikkat edin.
*Yapışmaz yüzeyli tavalarda tahta mutfak gereçleri veya özel malzeme ile hazırlanmış gereçler kullanın. Asla metal çatal kaşık kullanmayın. ·
*Eğer içinde bir şey yaktıysanız tavaya su koyun ve birkaç saat bekletip yıkayın. ·
*Temizlemek için yumuşak bez veya sünger, sıcak su ve sıvı bulaşık deterjanı kullanın. ·
*Tavanızı iyice soğumadan temizlemek için suya sokmayın. ·
*İçinde asla kızartma yapmayın.
Yapışmaz yüzeyli tavaların uzun ömürlü olmasının sırrı onları usulüne uygun kullanmaktan geçer. Bunun için dikkat etmeniz gereken bir kaç önemli nokta var.
*İlk kullanımdan önce sıcak su ile yıkayıp temizleyin. ·
*İyice kuruladıktan sonra içine ½ çay kaşığı sıvı yağ koyup kağıt havlu ile silin. ·
*Her zaman orta veya kısık ateşte kullanın.
*Ocak büyüklüğü ile tava büyüklüğünün uygun olmasına dikkat edin.
*Yapışmaz yüzeyli tavalarda tahta mutfak gereçleri veya özel malzeme ile hazırlanmış gereçler kullanın. Asla metal çatal kaşık kullanmayın. ·
*Eğer içinde bir şey yaktıysanız tavaya su koyun ve birkaç saat bekletip yıkayın. ·
*Temizlemek için yumuşak bez veya sünger, sıcak su ve sıvı bulaşık deterjanı kullanın. ·
*Tavanızı iyice soğumadan temizlemek için suya sokmayın. ·
*İçinde asla kızartma yapmayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder