12 Eylül 2007 Çarşamba

püf noktası


UZUN ÖMÜRLÜ TAVALAR·

Yapışmaz yüzeyli tavaların uzun ömürlü olmasının sırrı onları usulüne uygun kullanmaktan geçer. Bunun için dikkat etmeniz gereken bir kaç önemli nokta var.

*İlk kullanımdan önce sıcak su ile yıkayıp temizleyin. ·

*İyice kuruladıktan sonra içine ½ çay kaşığı sıvı yağ koyup kağıt havlu ile silin. ·

*Her zaman orta veya kısık ateşte kullanın.

*Ocak büyüklüğü ile tava büyüklüğünün uygun olmasına dikkat edin.

*Yapışmaz yüzeyli tavalarda tahta mutfak gereçleri veya özel malzeme ile hazırlanmış gereçler kullanın. Asla metal çatal kaşık kullanmayın. ·

*Eğer içinde bir şey yaktıysanız tavaya su koyun ve birkaç saat bekletip yıkayın. ·

*Temizlemek için yumuşak bez veya sünger, sıcak su ve sıvı bulaşık deterjanı kullanın. ·

*Tavanızı iyice soğumadan temizlemek için suya sokmayın. ·

*İçinde asla kızartma yapmayın.

Hiç yorum yok: