10 Ocak 2010 Pazar

Country tarzı mutfaklar için öneriler

Country tarzı hoş,sıcak,davetkar bir mutfak dekore etmek istiyorsanız en önemli kavram sadeliktir.
Yer döşemeleri:en iyi seçenek doğal ahşap,taş ve karolar.Laminat parkeler de döşeyebilirsiniz.Country tarzı bir kilim veya örgü bir kilim de iyi bir seçenek olacaktır.
Renkler.Toprak renkleri,ten rengi,kahve rengi,yeşil,mavi,kırmızı,pembe,mor kullanabilirsiniz.Siyah,beyaz,griyi aşırıya kaçmadan kullanın.Country tarzı desenli duvar kağıtları da kullanabilirsiniz.
Depolama alanı :Mutfak dolaplarınızda cam kapak kullanabilir,country tarz objelerinizi sergileyebilirsiniz.Eski ahşap tel dolaplar,rafları da mutfaınızda depolama alanları olarak değerlendirebilirsiniz.Küçük şeyleri depolamak için de sepetleri mutfağınızın stratejik noktalarında kullanabilirsiniz.
Mobilya:hasır mobilyalarınız, doğal ahşap mobilyalarınızla uyum içinde olacaktır.Eski bir bank veya sallanan bir koltuk yerleştirebilirsiniz.Renkli el boyaması sandalyeleri de çiçek desenli veya country desenli minderlerle kullanabilirsiniz.
Koleksiyonlarınızı sergileyin:Country tarzı mutfaklarınıza dekore etmek için yeni şeyler almanıza gerek yok.Renkli çanaklarınızı,eski çömleklerinizi,tabaklarınız bu tarz mutfaklar için idealdir.
Aksesuarlar:sizin kişiliğinizi ve zevkinizi yansıtacaktır.Pencerelenizde dantel perdeler kullanabilir,duvarlarınıza ahşap çerçeveli resimler yerleştirebilirsiniz.
Ayrıca country mutfağınızda:
Sepetler
Kaseler veya meyve sepetleri
Yemek kitapları
Bakır kaplar
Kuru otlar
Eski teneke kutular
Vazolarda taze çiçekler
tahta kaşıklar bulundurmayı unutmayın...Ayrıca bakınız Country mutfaklar
Klasik country tarzı yaratmak için ipuçları(www.hobilerle.blogspot.com)










Hiç yorum yok: