28 Temmuz 2013 Pazar

Tel kadayıflı kıtır muhallebi

Kıtır kadayıflı damla sakızlı muhallebi
Yapımı kolay ve lezzetli tariflerden biri daha.....Şekerle karamelize olmuş kıtır tel kadayıf ve muhallebi.

Malzameler
Muhallebi için
1 lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya veya 3-4 damla sakızı
Arzu edenler bu muhallebi yerine dr.öekter damla sakızlı muhallebiyle de yapabilir.
1 paket(poşet) krem şanti
250 gr.tel kadayıf
Yarım su bardağı ufalanmış fındık
2-3 kaşık tereyağ
Yarım bardak veya daha az toz şeker
Yapılışı.
1-250 gr tel kadayıfı tel şehriye büyüklüğünde ufalayın.( bir poşete koyup buzdolabında dondurursanız kolay ufalanacaktır)
2-Tavada terayğını erittikten sonra kadayıfları ilave edin.Kahverengi olana kadar kavurun.Fındıkları tel kadayıflar kavrulmaya başlayınca ekleyin ve birlikte kavurun.En son şekeri ilave edip 1 dakika daha kavurun.Altını kapatıp soğuması için bir başka kaba aktarın.
3-Muhallebi yapımı:Tencereye un ve şekeri,dövülmüş damla sakızı koyun,azar azar süt ilave edin,tel çırpıcıyla karıştırarak orta ateşte pişirin.Ateşten alıp biraz ılıdıktan sonra krem şantiyi ve vanilya ekleyip,5 dakika mikserle çırpın.
4-Muhallebi iyice ılındıktan sonra dikdörtgen bir kaba önce kavrulmuş fındıklı kadayıfın yarısını dökün.Muhallebinin tamamını yavaşca kadayıfın  üzerine döküp,düzeltin.Kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine serpin.Buzdolabında soğutun.Dilimleyerek servis yapın.
Not:Kıtır özelliğini kaybetmemesi için kadayıf ve muhallebiyi soğuk olarak birleştiriniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir
Muhallebelli kolay künefe
Tel kadayıf böreği
Yorum Gönder