4 Haziran 2010 Cuma

Karpuz ve Karpuzun faydaları

Karpuz mükemmel bir C vitamini kaynağı,aynı zamanda iyi bir Vitamin A ve Vitamin B6 kaynağıdır.Buna ilave  karpuz, iyi bir thiamin,potasyum ve magnezyum kaynağıdır.Karpuz,su oranı yüksek,kalorisi düşük, yaz meyvesi olmasının yanında,astım,diyabet,kolon kanseri,eklem iltihapları gibi hastalıklarda koruyucu etkiye sahiptir.
Karpuzun faydaları:
Güçlü bir antioksidant:Tatlı,sulu karpuz doğadaki en güçlü antioksidanları içerir.Mükemmel bir C vitamini  ve iyi bir A vitamini kaynağı ve dikkati değer  miktarda beta karoten içerir.Güçlü antioksidanlar vücuttaki serbest radikalleri nötralize ederler.Serbest radikaller,vücutta büyük hasarlara neden olan maddelerdir.Kalp krizi,astım,iltihaplı eklem romatizması,kolon kanserine karşı C vitamni ve beta karoten zararlı maddelerin oluşmasını önleyerek,koruyucu etki sağlarlar.
Karpuz likopen bakımından zengindir.Kansere karşı koruyucu etkisi vardır.
Enerji üretimi:Karpuz enerji üretimi için gerekli B vitaminleri içerir.İyi bir B6,B1,potasyum ve magnezyum kaynağıdır.Yüksek oranda su içerir,kalorisi düşüktür.48 kalori
Makule dejenerasyonuna karşı koruyucu etkisi vardır.Havucun,göze iyi geldiği bilinir.Yaşa bağlı makule dejenerasyonu önlemek için günde üç kere meyve yenmesi önerilir.Karpuzun içindeki C vitamini,A vitamini,Antioksidanlar,karatenoidler,göz sağlığı için önemli rol oynar.
Karpuz ve yeşil çay birlikte prostat kanserini önler.Düzenli olarak karpuz gibi likopen içeren meyveler tüketen ve yanında yeşil çay içen erkeklerde prostat kanseri riskinin büyük oranda azaldığı gözlenmiştir.
Kan basıncını düzenlenmesine yardımcı olur.
İyi bir idrar söktürücüdür.
Cinsel gücü artırır.
Bunlar da ilginizi çekebilir
Çilek ve çileğin faydaları
Yorum Gönder