3 Ekim 2007 Çarşamba

Zeytinyağlı yaprak dolması

Zeytinyağlı yaprak dolması















malzemeler

6 su bardağı doğranmış kurusoğan(ince ince doğranmış)
2 bardak pirinç
2-3 kaşık fıstık
2 kaşık kuşüzümü(yıkanmış,sapları ayrılmış)
1/2 demet dereotu(ince ince doğranmış)
1/2 demet maydanoz(ince ince doğranmış)
1 yemek kaşığı nane
1 çay kaşığı tarçın
1çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı salça
500 gr salamura yaprak
1 bardak zeytinyağı
2 bardak su iç için +1 su bardağı pişerken
yapılışı
1-Yaprakları sudan geçirin(birkaç dakika sıcak su icinde bekletin-tuzunun gitmesi için)
2-Tencereye zeytinyağını koyun.Soğanları ve fıstıkları ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurunuz.Pirinci ilave edip 3 dakika kavurunuz.
3-Tuz,karabiber,tarçın,yenibahar,şeker,kuşüzümü,salça ve sıcak suyu ilave edin.Bir taşım kaynatın.Tencerenin kapağını kapatıp,dolma içicini çekene kadar piçirin.maydanoz,nane,dereotunu ilave edin karıştırın,ateşi kapatın.Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika demlendirin.
4-Yaprakları sarmak icin büyük damarları çıkartın.Dolma içinden yaprağın ortasına koyup,yanlarından içe kıvırarak sarın.
5-Bir tencereye maydanoz sapları ve yaprakları serilir.Dolmaları düzgün bir şekilde yerleştirin.Sonra bir porselen tabağı ters çevrilip yaprakların üzerine kapatılır.1 bardak su ilave edilir.Tencerenin kapağı kapatılarak çok kısık ateşte pişirilir.Soğuduktan sonra servis tabağına alınır.
Yorum Gönder