21 Eylül 2007 Cuma

Sosisli kurufasulye

Sosisli Kurufasulye
Fırında pişirilen degişik bir kurufasulye tarifi:
Malzemeler
2 su bardagı haslanmıs fasulye
500 gr sosis halka halka dogranmış
2 kuru soğan küp küp dogranmiş
800 gr konserve domates
2 kaşık salça
2 diş sarmısak
yarım demet maydanoz
3 su bardağı ekmek kırıntısı
tuz, karabiber
tavuk suyu(istege baglı)
Yapılışı
1- Sıvıyagda sosisleri çevirip, bir baska tabağa koyunuz.
2- Aynı yağda soğanı biraz kavurduktan sonra domates+ salça+ sarmısağı ilave ediniz.
3- Sosisleri, haşlanmış kurufasulyeyi ve et suyunu da ilave ettikten sonra yemeğin suyu cektirilir.Doğranmış maydanoz ilave edilir.
4- Fırına giren bir kaba bosaltılıp,185 derecede10 dakika pişiriniz.Fırından çıkartmadan üzerini ekmek kırıntılarıyla kaplayıp(galeta unu gibi) tekrar fırına koyunuz.Ekmek kırıntıları kızarana kadar pişiriniz.
5- maydanozla süsleyip servis yapınız.
Yorum Gönder